ПРОГРАМА на XXII Зимска школа по астрономија

ПРОГРАМА на XXII Зимска школа по астрономија

06.03.2012 (петок)

8:30 Регистрација на учесниците
9:30 Отвoрање на Школата
9:40 Нобеловата награда за физика за 2019 – Гордана Апостоловска
10:00 Животот на Вселената – Наце Стојанов
10:40 Црната јама во галаксијата М 87 – Моника Пешевска

11:20 Пауза со ужина

11:50 Истражувањата на Стивен Хокинг – Александар Ѓурчиновски
12:20 Влијанието на суперновите врз животот на Земјата – Сашо Панов
13:00 Протоѕвезди – Марија Маркоска

13:30 Пауза со оброк

14:10 Планетата Марс и теоријата на глобална тектонска активност-
Катерина Дрогрешка, Јасмина Најдовска и Драгана Черних
14:50 Сончева активност – Искра Велковска
15:20 Сончевите затемнувања – Љубе Бојевски
16:00 Регистрација на учесниците на натпреварот

17:00 Посета на Планетариум

07.03.2020 (сабота)

10:00 Натпревар по астрономија: „XXII Зимска астрономска школа“

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux